Na het succes van de eerste editie in 2018 en als onderdeel van de Olympische campagne richting Tokyo 2020 keert de 3×3 PRO League terug. De 3×3 PRO League is dé Nederlandse professionele 3×3 basketbalcompetitie voor mannen. Net als vorig jaar strijden 12 teams om de winst. Anders dan vorig jaar wordt de competitie in twee conferences afgewerkt over in totaal 12 speeldagen. Daarnaast is de prijzenpot ook flink opgeschroefd van $20.000,- in 2018 naar maar liefst $50.000,- dit jaar.

Een laatste wijziging ten opzichte van 2018 is dat het toernooi dit jaar niet op 1 maar op maar liefst 3 locaties plaatsvindt. De eerste stop is de Maaspoort in Den Bosch (5, 6, 9 en 10 juni). Waarna de competitie afreist naar de loods van sponsor Paul Meijering Stainless Steel in Zaltbommel (15 en 16 juni). De laatste 6 speeldagen (18 – 23 juni) vinden vervolgens plaats op het Museumplein in Amsterdam. Parallel aan het WK 3×3 wat daar op dat moment ook plaatsvindt.

Olympische droom
De 3×3 PRO League draagt ook bij aan de Olympische ambitie van de Nederlandse Basketball Bond en de Nederlandse 3×3 spelers. Er zijn drie landen, naast gastland Japan, die zich automatisch kwalificeren voor de Olympische Spelen door hun stand op de mondiale ranglijst. Deze stand wordt bepaald door punten die door het land verdiend zijn gedurende de kwalificatieperiode. De punten kunnen behaald worden door mee te doen aan internationale competities, maar ook door een sterke nationale competitie. Dit laatste is waar de 3×3 PRO League aan bijdraagt. Okke te Velde, Technisch Directeur bij de Nederlandse Basketball Bond: ‘Geweldig dat ook dit jaar weer de 3×3 Pro League georganiseerd wordt. Een prachtig toernooi op drie unieke locaties in Nederland waar op het hoogste niveau 3×3 basketball wordt gespeeld.’ 

3×3 PRO League 2018
Ter ere van de 3×3 slogan van FIBA, ‘take it to the streets’, werden de teams in 2018 vernoemd naar urban wijken van over de hele wereld. Uiteindelijk ging team Bushwick bestaande uit Mack Bruijning, Dimeo van der Horst, Aron Royé en Jesse Markusse er met de overwinning vandoor. Ook dit jaar zullen deze 12 wijken de naamgevers zijn van de deelnemende teams, de samenstelling van de teams wordt in de komende dagen bekend gemaakt.

De 3×3 PRO League wordt ook dit jaar weer georganiseerd door 3X3 PRO in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. Alsmede met verschillende innovatieve partners zoals GX Software, T-Mobile en Sportiff Company.

Tickets
Toegang is gratis, maar alle bezoekers worden verzocht zich online te registreren. Klik hier om je gratis kaarten te bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment