Met trots presenteert de 3X3 PRO League Sportiff Company voor de tweede keer als sponsor.

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt de 3X3 PRO League georganiseerd in Nederland. Een professionele 3X3 Basketbal League, waarin de Nederlandse top basketballers in juni met elkaar de strijd aangaan. Sportiff Company was in 2018 ook al sponsor van de allereerste editie van de 3X3 PRO League. Deze samenwerking wordt nu verlengt.

Sportiff Company levert naast de sponsoring dit jaar wederom costum made tenues voor de deelnemers van de 3X3 PRO League. Elk team vertegenwoordigd een iconisch urban district van over de hele wereld in ere van de FIBA 3×3 slogan, ‘from the streets to the Olympic’. Daarnaast ontwikkelt Sportiff Company samen met 3X3 Unites (medeorganisator van de 3X3 PRO League) een gave merchandise lijn voor de fans en deelnemers. Als kers op de taart maakt Sportiff Company ook breedtesport mogelijk met een gave kidsdag in de Maasport op zaterdag 8 juni. Mark Schuurman, mede-initiatiefnemer van de 3X3 PRO League namens 3X3 Unites: ‘We zijn enorm trots dat we ook dit jaar weer op de steun van Sportiff Company kunnen rekenen. Niet alleen zorgen ze voor belangrijke ondersteuning van de 3×3 PRO League en dat onze spelers er ‘tiptop’ uitzien op het veld. Met de merchandiselijn die vollop in ontwikkeling is én de kidsdag op 8 juni maakt Sportiff Company het voor ons mogelijk de verbinding met de community uit te breiden en te versterken’.

Over Sportiff Company
Sportiff Company is vooruitstrevend bedrijf gericht op de sportkleding. Met een speciale Basketball Line genaamd Star Shooter. Een trendy en vernieuwende line met gave details afgewerkt en vele mogelijkheden tot aan eigen ontwerp.

Over 3X3 Pro League
De belangrijkste doelstelling van de initiatiefnemers van 3X3 Pro Leagues is om de voorsprong die Nederland nu heeft op het gebied van 3X3 basketbal blijvend te ondersteunen en basketbal als sport verder te promoten. Het is essentieel dat de beste basketballers van Nederland de kans krijgen om naast het reguliere basketbal tevens 3X3 basketbal te spelen. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen de 3X3 PRO League in juni plaats te laten vinden, zodat alle professionele Nederlandse basketballers kunnen aansluiten.

De 3X3 PRO League zorgt voor meer competitie tussen de verschillende teams en spelers. Dit alles in een innovatieve setting en voor een serieuze prijzenpot, uniek voor Nederland. Vanuit de eerste editie in 2018 in de Rai Amsterdam is er doorgebouwd aan de komende editie. Jesper Jobse, 3X3 pionier en international: “Het is fantastisch dat we deze volgende stap kunnen maken in het 3X3 basketbal. Tokyo 2020 is een belangrijk doel. Maar nog belangrijker is de 3X3 sport verder te professionaliseren, zodat we ook na Tokyo op het allerhoogste niveau kunnen blijven meedoen om de prijzen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment