Beste 3X3 basketballer,

Aankomende zomer wordt in drie weekenden van de maand juli de eerste editie van de 3X3 PRO LEAGUE gespeeld. In de weekenden (7-8 juli), (14-15 juli) en (21-22 juli) worden de 3X3 PRO LEAGUE events op een nog bekend te maken locatie gehouden. 12 teams zullen binnen de 3X3 PRO LEAGUE met elkaar de strijd aangaan voor een prijzenpot van 20.000,-. 8 Teams ontvangen een Wildcard via de organisatie van de 3X3 PRO League en 4 teams kunnen zich plaatsen via het 3X3 PRO League qualifier-traject welke wordt gespeeld bij een vijftal Streetball Masters toernooien van 27 mei t/m 24 juni 2018.

Ook jij kunt dus met jouw team één van de vier ‘Qualifiers tickets’ voor deze 3X3 PRO League bemachtigen via de Streetball Masters!

Kwalificatietraject 3X3 PRO LEAGUE via Streetball Masters

Er zijn 5 toernooien geselecteerd waarbij teams punten kunnen halen voor de totale 3X3 PRO LEAGUE QUALIFIER RANKING’. Deze toernooien zijn:

1. Streetball Masters Amsterdam 27 mei
2. Streetball Masters Barneveld 9 juni
3. Streetball Masters Den Helder 16 juni
4. Streetball Masters Assen 17 juni
5. Streetball Masters Weert 24 juni

Aanmelden voor de Streetball Masters toernooien kan via play.fiba3x3.com of via www.basketball.nl/3×3. De kosten hiervoor zijn € 50 per team.

De punten kunnen alleen verdiend worden in de Mannen Elite categorie van bovenstaande toernooien, en worden als volgt verdeeld:

1e plaats: 12 punten
2e plaats: 10 punten
3e plaats: 7 punten
4e plaats: 6 punten
5e plaats: 4 punten
6e plaats: 3 punten
7e plaats: 2 punten
8e plaats: 1 punt

Er zal een ranking worden bijgehouden van alle teams die aan deze toernooien deelnemen. Ieder team die speelgerechtigd is voor dit qualifier-traject voor de 3X3 PRO League ontvangt de punten die behoren bij de bepaalde plaats per einde van een betreffende Streetball Masters toernooi. De opgetelde punten van een team bepaalt de eindranking van dit qualifier-traject. Hoe vaker een team deelneemt, hoe meer punten dat team kan behalen.

Voorbeeld:

Stel team A neemt deel aan 3 events en wint deze alle 3 dan haalt team A 36 punten voor de ‘3X3 PRO League qualifier ranking’. Stel team B neemt deel aan 6 events en wordt op alle 4 de events 4e, dan pakt ook team B in totaal 36 punten voor 3X3 PRO League qualifier ranking’.

Na het Streetball Masters toernooi in Weert op 24 juni wordt de eindstand opgemaakt van de ‘3X3 PRO League qualifier ranking’. De Top 4 van deze ranking krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de 3X3 PRO League 2018. Indien één of meerdere teams zeker zijn van deze Top 4 eerder dan het laatste toernooi op 24 juni ontvangt dit team / ontvangen deze teams een uitnodiging voor een perspresentatie op 20 juni.

Player eligibility en teamreglement

• Alle spelers dienen te beschikken over de Nederlandse nationaliteit en tonen dit aan per Streetball Masters Toernooi
• Alle spelers dienen een profiel te hebben op play.fiba3x3.com.
• Een team welke mee doet aan het 3X3 PRO League qualifier-traject dient alle Streetball Masters qualifier toernooien onder dezelfde naam te spelen.
• Een team dat aan het 3X3 PRO League qualifier-traject via de Streetball Masters qualifier toernooien deelneemt mag maximaal 6 verschillende spelers inzetten tijdens deze qualifier toernooien.
• Een speler mag slechts voor 1 team uitkomen in het 3X3 PRO League qualifier-traject.
• Een speler die mee speelt in het 3X3 PRO League qualifier-traject zit voor de rest van het qualifier traject vast in dat team
Na afloop van het 3X3 PRO League qualifier-traject zijn alle spelers weer vrij om eventueel door een ander team gekozen te worden voor de 3X3 PRO League.
• Als een team zich plaatst via het 3X3 PRO League qualifier-traject in de Streetball Masters voor de 3X3 PRO League dan dienen minimaal 2 spelers vanuit het team waarmee ze zich geplaatst hebben ook daadwerkelijk deel te nemen aan de 3X3 PRO League.
• Een team dat aan de 3X3 PRO League deelneemt mag maximaal 6 verschillende spelers inzetten tijdens deze toernooien.
Een speler mag slechts voor 1 team uitkomen in de 3X3 PRO League.

Teams die vooraf niet kunnen voldoen aan i.i.g. bovenstaande eisen kunnen niet deelnemen aan de 3X3 PRO League. De organisatie van de 3X3 PRO League houdt het recht om het volgende team in de ranking uit te nodigen ofwel een extra wildcard uit te geven die deelname aan de PRO League mogelijk maakt.

Planning Streetball Masters en 3X3 PRO LEAGUE

De hierboven genoemde Streetball Masters toernooien gelden eveneens als kwalificatiemomenten voor de Streetball Masters Finals in het weekend van 20, 21 juli in Amsterdam. De toernooien van de 3X3 PRO LEAGUE en Streetball Masters zullen niet tegelijkertijd worden gepland en op elkaar worden afgestemd zodat teams de mogelijkheid hebben om aan beide competities deel te nemen.

Disclaimer en copyright 2018 – 3X3 PRO B.V.

Disclaimer

Dit document biedt aan (potentiele) deelnemers van de Streetball Masters & 3X3 PRO League en andere relaties van 3X3 PRO informatie over het 3X3 PRO League qualifier-traject en daaraan gerelateerde onderwerpen. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie kan onjuistheden of typefouten bevatten ondanks het feit dat er grote zorg is besteed aan het opstellen hiervan.

3X3 PRO kan te allen tijde wijzigingen aanbrengen aan dit document en staat niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. 3X3 PRO aanvaardt geen verplichting om de geboden informatie te actualiseren of om mogelijke fouten te corrigeren, noch garandeert 3X3 PRO dat dit document foutloos of ononderbroken functioneert.

Copyright

Alle rechten voorbehouden. Het is toegestaan om de inhoud van dit document te bekijken, te bewaren, uit te printen, te reproduceren en te verspreiden voor nietcommerciële doeleinden. Voorwaarde bij verspreiding is dat de inhoud hiervan niet gewijzigd wordt en de disclaimer en deze copyrightverklaring worden toegevoegd. Alle gegevens in dit document zijn met grootst mogelijke zorg gepubliceerd, echter er kunnen geen rechten aan worden ontleend.